Personlig reise

Terje Burum

Terje startet med sjokolade allerede i 1993, da han som ung kokk ved Det Kongelige Slott deltok på kurs med den belgiske sjokoladeprodusenten Callebaut. I mars 2025 tok han opp sjokoladehåndverket igjen og brukte all sin erfaring til å skape smaker som er både naturlige, rene og fulle av karakter.

I tillegg til sjokoladen har Terje gjennom årene arbeidet med produktutvikling i matindustrien, undervist og holdt matkurs. Denne kombinasjonen av faglig tyngde og formidlingsglede er blitt en del av DNAet til Sjoko Loco – sjokolade med både kvalitet, historie og personlighet.

Sjoko Loco bygger på lidenskapen til Terje Burum, en matentusiast med mer enn tre tiår bak seg som kokk, kjøkkensjef og produktutvikler. Gjennom karrieren har han hentet inspirasjon fra kjøkken over hele verden og utviklet en unik evne til å kombinere kunnskap, kreativitet og kjærlighet til gode råvarer.

Terje Burum

Grunnlegger

Milepæler

Vår visuelle historie

Oslo

Det Kongelige Slott

Karrieren startet som kokk ved Slottet, Skaugum og på Kongeskipet Norge. Her ble grunnlaget lagt for en livslang lidenskap for mat og råvarer i ypperste kvalitet.

1992–1993

1993–1994

Japan

Sapporo Park Hotel

Videre gikk reisen til Japan, der erfaringen ble fordypet gjennom arbeid på landets største hotell med store banketter og klassisk japansk kokkekunst.

 

Oslo, Norge

East Sushi & Noodles

Tilbake i Norge ledet han utviklingen av menyer og opplæring av kokker for seks restauranter. Dette var starten på en sterk kobling til sushi og asiatisk fusion.

 

1997–2004

2008–2009

Thailand, , Koh Chang

Invito

Som kjøkkensjef på en italiensk fusion-restaurant kombinerte han internasjonale impulser med egen signatur.

 

Oslo, Norge

Sushi-avdelingen i Sodexo

Bygget opp en helt ny sushiavdeling for Sodexo, der han utviklet et unikt fersk-sushi-konsept for kantiner og hadde ansvaret for leveranser over hele landet.

2011–2016

2017-2020

Oslo, Norge

Domstein sushi AS

Produksjonsansvarlig for daglig produksjon av sushi til Coop og HORECA-markedet. Ledet kvalitetskontroller og opplæring innen matsikkerhet.

Vestby, Norge

Produktutvikler Alna

Som produktutvikler har han hatt ansvar for nye konsepter innen salater og majonesprodukter.

2020-i dag

i dag 

Oslo, Norge

Sjoko Loco

I 2025 tok han opp sjokoladehåndverket igjen – og med over 30 års erfaring fra kjøkken i hele verden ble Sjoko Loco født.